Verfpotten en waterspuiters
Blijf op de hoogte en volg Geri
29 Juni 2009 | Canada, Vauxhall
We worden ook een beetje decadent: Weer een paintpot, vinden we dit nog wat voor een foto?
We zijn jagers en ons "wild" is het fotobject. We schieten wat af!
's Avonds liggen Bas en ik tegen elkaar aan in bed om..... de foto's die we die dag gescoord hebben te bekijken!
Old Faitfull Inn
Laat in de middag checkten we in in de OFI. We waren zeer onder de indruk van het interieur van dit ruim honderd jaar oude hotel en met ons vele anderen. Een inmens grote hal met prachtige open haard, alles in ronde houten balken uitgevoerd. De camera's van de aanwezigen klikten er lustig op los. Wij hadden een van de kamers uit die tijd. Douche en toilet op de gang, maar een
sfeer in het gebouw en onze kamer om te "zoenen".
Met een flinke schepijsbol zakten we in een van de lederen stoelen in de hal om te genieten van de inrichting en het pianospel.
Daarna was het tijd om Old Faitfull te aanschouwen. Het is niet de geiser die het hoogste spuit van dit park, maar wel de meest betrouwbare in tijd. Lang voor het genoteerde tijdstip (eens per ca. 90 minuten) zijn de bankjes rondom de spuiter al bezet en wacht iedereen gespannen op wat er komen gaat. Na verschillende "schijnaanvallen" groeit het gepruttel en de rookpluim dan eindelijk uit tot een gigantisch spuitende watermassa (ca. 30 tot 55 m). De oh's en ah's..... klinken allom. Een passende afronding van een prachtige zonnige dag!
's Avonds in de kamer hadden we voor het eerst onze koplampen nodig om te lezen. De rustieke lamp was duidelijk niet voor oudere ogen bedoeld.
We besluiten ons 's morgens maar eens te laten verwennen met een luxe ontbijt. Aan de entourage ligt het niet, maar de inhoud valt mij tegen. Veel cakjes, koekjes zoetig brood enz...Wel scrambled egg, maar waar is de gezonde bruine boterham die ik daar zo graag bij eet? Toch maar even onze toegewezen kelner aangeschoten met die vraag. Eerst komt er wat te ver gebrande toast (ik sta niet bekend als een moeilijke eter, maar dit is ongezond) en daarna een rond bruin broodje, dat duidelijk niet van vandaag is. Ik doe het ermee, maar het gaat niet van harte.
Gelukkig blijft het bij deze kleine tegenvaller vandaag.
Naast de al eerder genoemde attracties sluiten we deze middag af met het klapstuk, waar we eigelijk niet op gerekend hadden. Nee....geen beer, maar een geweldige waterval. Wij hebben al behoorlijk wat grote watervallen gezien, maar deze Yellowstone waterval slaat echt alles! Wat een natuurgeweld, onvoorstelbaar mooi!
Na de inmiddels bijna vertrouwde hamburger met frites en wat groen (meestal Bas) en de burritosalade (meestal ik) rijden we naar de Old Faitfull lodges, waar we deze keer een genoeglijk(e) login/ houten huisje hadden. Alles mooi ingericht en langs een stromende bergbeek. (Voor de komende reizigers, beide slaapplekken zijn bijzonder. De Inn is behoorlijk wat duurder en toch wel een belevenis en de logins zijn prachtig gelegen en rustig).
's Avonds nog door de sterrenkijken gekeken van een buurman en met het blote oog de ontelbare sterrenhemel afgespeurd. Een plek om niet te vergeten!
Het gedeelte tussen de OFI en de westuitgang hadden we de eerdere dagen bewust overgeslagen, om op dit moment te doen. Weer vervallen in de overtreffende trap is niet zinning dus ik houd het kort. De kleuren, de stoom die regelmatig opbouwt tot waterspuit, het onderaardse gegrom dat aanzwelt.... Het was prachtig. We reden via de Westpoort weer het park uit en via een pas omhoog naar de Plaats Bozeman om te overnachten.
*** Dit bovenstaande artikel is drie dagen geleden geschreven. Toen ik op " verzenden" drukte kreeg ik te lezen dat dit niet lukte vanwege webproblemen. Maar.... het artikel was (wederom) verdwenen! In deze site kan het niet opgeslagen worden. Intussen zijn we weer terug op de farm, dus vandaag wilde ik met hernieuwde moed beginnen op de farmcomputer. Groot was mijn blije verbazing dat het bewuste artikel verscheen. Het wordt dus alsnog verzonden. De foto's volgen later op de dag, want Bas is degene die dit " in de vingers heeft" en die is vissen met de boerin!
Daar gaatie dan.... op hoop van zegen!
30 Juni 2009 - 09:41
Sifra:
Hey Geri! VOORDAT je verzend (wat mis kan gaan doordat je al ff aan het typen bent geweest en het internet misschien ondertussen even is weg gevallen...) moet je ff de tekst selecteren en kopieren! Mocht het dan misgaan kun je meteen opnieuw proberen want de laptop/computer onthoudt het gewoon he! Succes!