We zijn er!
Blijf op de hoogte en volg Geri
27 September 2007 | Zuid-Afrika, Kaapstad
Zo, we zijn veilig aangekomen in Kaapstad. Het vliegtuig vertrok met enige vertraging maar door de gunstige staartwind liepen we dat weer snel in. Op schiphol bleek dat we zelf moesten inchecken. Dat lukte bij Bas goed, maar bij mij blokkeerde de handel, dus moest dit bij de balie. Daar bleek dat dit kwam omdat het vliegtuig overboekt was! Ik had al visioenen van de luxe businessklasse, maar Bas vond dat hij daar dan hoorde, omdat hij langer is en dit voor hem dus meer nodig is. We kwamen er geen van beiden terecht, want er werd gewoon een zitplaats naast mijn echtgenoot geregeld. Op het Kaapse vliegveld ontmoetten we de ex-changers die stonden te wachten op ons vliegtuig, waarmee zij dan weer naar ons Landje konden vliegen. Aardige mensen! Ook hun zoon, die ons ophaalde bleek een vlotte boy en gelukkig was zijn Engels (hoewel zeer snel uitgesproken, mogelijk een ADHD-er) goed te verstaan. Hij bracht ons bij de woning, een soort appartement in een beschermde area. Eigenlijk een stuk of acht gezellige seniorwoningen met een ommuurd tuintje voor en achter in een ommuurd gebiedje. Helemaal gelijkvloers! Onze gasten thuis zullen wel even moeten wennen aan de vier etages in onze woning. Vanmorgen stond hun dochter al bijtijds op de stoep om een en ander uit te leggen. Daarna zijn we eerst op het gemak naar de supermarkt gereden. Even wennen, een automaat en links rijden, maar Bas ging er weer vlot vandoor. Daar viel direct op dat het winkelterrein wordt bewaakt door zwaar bewapende mannen. Geen prettig gezicht! Bas heeft ook hier al weer een straatkrantventer gevonden, voor een praatje en een krantje. Er lopen vele zwarte Zuid-Afrikaners rond om je tas in de auto te zetten en je te helpen met wegrijden (wat je natuurlijk zelf ook kan!) Vanmiddag reden we langs de kustweg, omdat zoonlief ons verteld had dat daar al walvissen te zien waren. Dat bleek! Lekker zittend in het zonnetje met de verrekijker en het fototoestel in aanslag telden we er alles bij elkaar tien! Voor een eerste dag toch geen slechte score? Nu (avond) zijn we de info die klaarlag aan het doornemen. Daarbij hoort ook de computerinfo. Er wordt hier nog gewerkt via de huiselijke telefoonlijn en dat gaat niet vanzelf! We houden het dus kort! Het is nog niet gelukt om de laptop aan te sluiten, maar op dit oude beestje gaat het ook aardig. Foto's doorsturen doen we via het internetcafe wat we onderweg gezien hebben, als het werken via de laptop niet gaat lukken. Zo jullie zijn voor vandaag aardig bijgepraat. Ik ga aan de koffie!
Groet Geri (en Bas)