Minder spectaculair, dezelfde schoonheid
Blijf op de hoogte en volg Geri
17 Juni 2009 | Canada, Ottawa
Het traject naar onze volgende overnachtingsplek, de plaats Golden, was misschien minder spectaculair, maar even zo mooi als de genoemde parkten. Bovendien liepen we een paar prachtige treails. Een ervan was vooral berengebied en om die reden waren struiken en begroeiing bij het pad weggekapt. Beren konden zo eerder gezien worden. Hoe wij ook speurden, geen beer te bekennen. Dat gaf een dubbel gevoel. Beren zien is spannend, maar er zit ook een gevaarsaspect aan.
Na de overnachting in Golden reden we door naar het historische mijndorp Revelstoke. Een van de leukere dorpen, want evenals in Amerika stellen de dorpen en steden niet zoveel voor. In de Inn waar we boekten, hoorde er een vrijkaart bij voor het zwembad met bronwater, hier hotsprings geheten.
Wij zijn de drukte van het (binnnen)zwembad in Zwijndrecht gewend, maar van deze rust viel onze mond open. Hotpools, wirlpools, een grote glijbaan wedstrijdbad enz... te delen met acht andere mensen. Toen ik vroeg aan de badjuf of dit gebruikelijk was, bevestigde ze dit. Alleen in de winter is het drukker. Onbegrijpeljk, want de meren in de omgeving zijn prachtig, maar te koud om in te zwemmen.
Bij deze Inn hoorde ook een FULL ontbijt. Omdat ik door ervaring geen hoge pet opheb van de ochtendmaaltijden in dit wereldgedeelte, waren Bas en ik blij verrast toen full ook echt full bleek te zijn. En dat allemaal voor 40 euro! Kom daar in Nederland nog eens om!
's Anderendaags reden we door het Kotenaygebied. Dit lijkt veel op Oostenrijk. Lieflijke bergweiden met bloemen, prachtig. (Van alle landen die ik gezien heb, is Oostenrijk nog steeds mijn favoriet. Dit komt ook door hun houten huizen, met brede bewerkte overstekken en door de prachtige plantenbakken die overal aanhangen. Dat mis ik hier wel.)
Qua landschappen hebben we hier gezien: Noorwegen (woeste bergen) Oostenrijk (genoemd) Finland (veel meren) Duitsland, Zwarte woud (golvend boslandschap met veel lupinen). Maar ja, we hebben er ook een eind voor gevlogen om dit te zien.
Nog wat Canadeese wetenswaardigheden
Veelal krijg je als senior korting. Soms is dat vanaf 55 dus tel ik ook al mee. Elders 60 of 65 jaar. Dat levert soms aardig wat korting op.
Aan zoenen van kennissen doen ze hier niet. Zelf ben ik ook geen drie-zoenen-fan, maar een welgemeende vind ik oke. Maar hier volstaat een schouderklopje of hand. Jan verschoot dan ook bijna van tint, toen ik hem ten afscheid (we gingen op rondreis) een kus wilde geven. "Aan die Nederlandse gewoonte doen we hier niet", meldde hij. Oke, volgende keer dus een welgemeende hand.
Foto's voeg ik deze keer niet bij, want ik werk op de De Vries computer, omdat de capaciteit van het internet niet toereikend is voor onze laptop. Foto's overzetten is wat te omslachtig, dus de lezers houden nog wat prentjes te goed.
18 Juni 2009 - 06:51
Wil En Piet Elvers:
Geweldig, Geri en Bas, zowel wij als Tom en Ann lezen jullie berichten met veel belangstelling. Ga zo door!!! Veel liefs uit Zoetermeer -
21 Juni 2009 - 20:17
Remco:
hoi Geri,
Bedankt voor je verhalen. Heerlijk om te lezen en erg mooie foto's leuk hoor.
Groet aan Bas en tot snel
Remco