allerlei
Blijf op de hoogte en volg Geri
11 Maart 2009 | Nederland, Amsterdam
Ook de start met de laptop ging niet geheel volgens plan. Het kostte Bas heel wat zoekwerk om het ding tot actie te laten overgaan. Maar het is dan toch gelukt. Nu de tv nog! Die deed het de eerste dag (ook Nederlandse tv) maar weigert nu dienst. Zo blijft er ook tijdens de vakantie altijd iets te doen!
De omgeving
De eerste dag hebben we de omgeving per auto wat verkend en onze bleke huid voorzichtig wat aan de zon blootgesteld. We hebben al heel wat vreemde vogels gespot. Flamingo's gezien en ook een visarend van dichtbij. Bij het boodschappen doen valt wel op, dat het hier behoorlijk prijzig is. Alles wordt vanaf het vaste land aangevoerd. Voor een groot deel vanuit Nederland. Zo staan de producten van AH gezellig naast de potten van Hak, terwijl er hier geen AH-winkel te bespeuren is.
De tweede dag hebben we de snorkelsets meegenomen en zijn we op verschillende plaatsen te water gegaan. Er komt nog een foto van ons(mijn cameraschijfje kan niet ingeladen worden, dus pakken we hiervoor een andere), maar schrik niet! Wij gaan te water in witte hemden met lange mouwen en een pyamabroek. Dit om verbranden te voorkomen. Echter, Van Bas zijn pyamabroek blijkt het elastiek verteerd (hij draagt zo'n ding thuis nooit) en dus zakt het geval steeds af. Daarom gaat hij morgen te water in mijn gebloemde pyama en ik trek een korte broek aan over mijn badpak. We zien er niet uit, maar dat maakt ons geen van tweeen uit. Beiden zijn we al onder het mes geweest voor (een vroegstadium van) huidkanker, dus we weten waarvoor we dit doen.
Je ziet hier veel mensen met duikuitrusting sjouwen. Ze gaan dan met lood e.d. te water en dobberen gezellig naast snorkelaars die hetzelfde zien. Je hoeft namelijk niet ver uit de kust om prachtige vissen te zien. Het koraal is jammer genoeg ook hier aangetast op de meeste plaatsen. Een dezer dagen gaan we per boot naar Klein Bonaire, wat bekend staat als een duik/snorkelparadijs. Ik ben benieuwd!
11 Maart 2009 - 08:46
Ans Van Hove:
Hoi Geri en Bas,
Leuk stulpje waar jullie zit!Genieten jullie er maar lekker van.Vandaag kwamen alle berichten tegelijk,dus heb ik wat le zien en te lezen.
Heel veel plezier en tot de volgende x
Ans -
11 Maart 2009 - 09:19
Danielle:
Ik heb de berichtjes tot nu toe (woensdag) uitgeprint en aan Andre meegegeven voor oma. Groetjes uit een vandaag zonnig Nieuw-Lekkerland -
11 Maart 2009 - 18:16
John DeVries:
Hi Bas & Geri
Avondtoeriers vroeger op school moest je leren waar op de wereld kaart de ABC eilanden waren, wie had toen ooit kunnen denken dt je daar nog eens zou gaan snorkelen.
Wel geniet er van,
And whatever your labors and aspirations, in the noisy confusion of life,
keep peace in your soul.
11 Maart 2009 - 19:13
Carina:
Ziet er goed uit en klinkt goed! Hier wordt het dit weekend 14 graden (zeggen ze...) maar gaat de temp. volgende week weer richting 0 (!!!). Dus genieten jullie er maar fff goed van!
Groeten van de buren!!! -
11 Maart 2009 - 21:16
Sifra:
Genietse!!!!!!! -
12 Maart 2009 - 19:32
Den En Els:
hoi papskie en mamskie
wel een heel leuk en boeiend verhaal haha
wij zijn benieuwd naar de foto,s van jullie ckr met pa in pyama
heel veel plezier nog en een dikke kus